Jdi na obsah Jdi na menu

02 - Další normální den

5. 3. 2014

 Vzhledem k tomu jak brzo jsem dneska ve tři hodiny vyhodila zákazníky, se rozhodnu otevřít už v šest a být v baru déle. Teda pouze v případě, že mě opět někdo nenaštve jako minule Gabriel. Člověk mu něco výslovně zakáže a on to stejně udělá. Dolétnu k baru a odemknu. Ze zvyklosti šáhnu na levou ruku a nahmatám pouze jeden náramek. Povzdechnu si a vejdu dovnitř. Rožnu a jdu si stoupnout za bar. Ame jsem nechala, ať si přijde až na půl osmou jako obvykle chodí. Popravdě by měla přijít vždy v sedm, ale vždy dojde až o půl osmé. Už jsem to přestala řešit. Zapnu lednici, mrazák i automaty a zavolám Daimonovi, našemu vyhazovači. Během chvíle je v baru.

„Co tak brzy?“zeptá se, když se posadí na barovou židli a já mu naliji vodku s džusem.

„Vyhodila jsem je moc brzy a tak jsem přišla dřív. Víš, že jsou tady skoro vždycky o půl hodiny dřív a stepují před barem.“usměji se na něho. Souhlasně kývne.

„A co tě vůbec včera tak naštvalo?“ Povzdechnu si. Na tohle se ptát nemusel. I tak mě to pořád štve.

„Sám jsi viděl kolik tu včera bylo zákazníků. Nemohla jsem jít zamknout ani jednu bránu. Těm vašim dole to ani tak nevadí, ale andělům to zkrátka vadí a vadit bude. Byl tu Gabriel a dožadoval se mě, ať jdu zamknout. Já jsem tu, ale nemohla nechat Ame samotnou a tak jsem mu dala klíč s tím, že mi ho zítra vrátí, a že ho nedá z ruky. Jenomže on ho dal Soulovi a ten ho ztratil.“shrnu mu to.

„Tak to už tě chápu.“

„Já bych ho prostě nejraději zabila.“zavrčím. V tom někdo vejde.

„Klid nebo vyděsíš zákazníky.“drcne do mě. Oženu se po něm a jdu k prvnímu zákazníkovi. Je to jedna z andělských poslů.

„Co to bude?“zeptám se mile.

„Colu.“poprosí. Splním jí její přání a ona si to odnese ke stolu. Za chvíli už je ve vnitř plno bytostí. Ame dojde ve svých obvyklých sedm třicet a postaví se ke mě.

"Dobré ráno."prohodí.

"Dobré."usměji se a ze zvyklosti ji obejmu. Rozpačitě se začervená a chytne se mé ruky kterou mám kolem jejích ramen. Jen tak se mi nechce ji pustit a tak ji jen držím a stojím zákazník ne zákazník. Ale oni jsou zvyklí takže se na nás jenom pobaveně dívají. Teda spíš na Ame, která se mi snaží vysmeknout a jít obsloužit nově příchozí. Pustím ji tak po deseti minutách a ona už lítá kolem baru.

"Mizu..."zaslechnu velice tichý hlas. Otočím se a uvidím Shiho.

"Shi co ty tu děláš?"nechápavě k němu dojdu. Tváří se všelijak a rozhodně nevypadá, že by mi chtěl říct o co jde.

"Jsem tu místo Gabriela. Brána je zamčená a vedlejší cestou se dostaneme jenom my s černými křídly. Mám ti vyřídit, že nechápe proč jsi na něj naštvaná, ten klíč jsi mu dala dobrovolně a..."to jo ovšem nenechám domluvit.

"Žádný a. To on trval na tom ať jdu zamknout, ale měla jsem tu moc lidí. Ať se nepokouší vymluvit na něco takového jako že jsem mu je dala dobrovolně. Kdyby na tom netrval, tak půjdu zamknout hned potom co zavřeme. A jasně jsem mu říkala, že jestli ty klíče někomu dá tak za ně stejně zodpovídá on."zavrčím. Shi s povzdechem kývne.

"Tak se trošku zklidni a dej mi colu s rumem."dodá a hned jak mu to dám si jde sednou k jednomu prázdnému stolu. Takže on to bude ještě svádět na mě? Tak to teda ne! Ze zadu mě obejmou něčí ruce. Je to Ame. Pomalu se zklidním než se na ni usměji.

"Děkuji Ame. Už je to v pořádku."řeknu a jdu jedním sexu chtivým démonem. On je snad jediný úchyl, kterého trpím, je s ním i sranda a hlavně nikdy by neudělal nic co by mě nebo Ame ublížilo.

"Co si dáš Edo?"zeptám se ho, i když předem čekám odpověď.

"Tebe."zavrní.

"Bohužel já nejsem na prodej."odpovím naprosto klidně.

"Tak si tě dám zadarmo."usměje se.

"Ani náhodou. Něco jiného? Nebo mám jít k jinému zákazníkovi?"dám hlavu na stranu s tázavým výrazem. Lidí je tu požehnaně, takže mám za kým jít.

"Jsi tvrdohlavě neústupná. Tak pojď aspoň tančit."navrhne. Tak to teda ne, tančit a já? Ani nápad, brrrr.

"Na to skus nalákat Ame já netančím."řeknu a všimnu se jak po mě Ame hodila naštvaným výrazem a na Eda se podívala stylem "Jen to skus vyslovit a nedožiješ se zítřka."

"Tak vidíš smůla."usměji se na něj, což je mou specialitou jakožto anděla.

"Jste hrozný obě dvě. Tak mi aspoň dej colu s rumem a já se jdu přidat k Shimu, dlouho jsme nepokecali."zabručí rozmrzele a i se svým pitím se posadí k andělovi smrti. Oddechnu si, Edo když chce, tak dokáže být nehorázně neústupný a pak jsme jako dva opačné póly, které se od sebe odpuzují a ani jeden nechce povolit. Podívám se na Ame, která si začne prozpěvovat její oblíbenou melodii a s novou energií, kterou mi pohled na ni jak je šťastná, dodává se vrhnu do práce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář