Jdi na obsah Jdi na menu

Důležitá mise?

11. 8. 2013

 „První! První! Kde jsou Erza s Natsuem?“bez dechu dorazí k prvnímu mistrovi jejich cechu. Mavis se na ně zoufale podívá.

„Na velice důležité misi.“odpoví větou, kterou slýchají už poslední měsíc. Jenomže Gray, Wendy, Charle a Lucy chtějí přesnější odpověď. Tentokrát s Natsuem není dokonce ani Happy, a ten s ním byl vždy od jeho narození.

„Už tam jsou příliš dlouho. Kde jsou?“žadoní Lucy. První se na ně opět podívá a bezmocně si povzdechne. Chvíli se navzájem provrtávají pohledem než Mavis uhne očima jinam.

„Zavedu vás tam, kde jejich mise začala.“pokyne rukou, ať jdou za ní. Pomalu dojdou až k podivně zašedlé řece. Podívají se na její druhý břeh a ztuhnou hrůzou. Všechno bylo zvadlé a zčernalé, jako by tam byl veliký požár.

„Co to…“vyleká se Wendy. První sklopí zrak.

„Takhle to vypadá od té doby, co tam ti dva vešli. Tady jejich mise začala. Měli zjistit co se děje ve vesnici na druhé straně řeky.“přizná a otočí se k odchodu.

„Dělejte, jak uznáte za vhodné.“řekne ještě a už jí není. Všech pět se po sobě nervózně podívá.

„Jdu první.“prohlásila Wendy a stoupla si na první s kamenů, které tvoří přes řeku cestu. Nakročí na další krok a začne u toho zpívat. Vše kolem se začne vracet do normálu. Řeka je opět čirá, a čím víc se Wendy přibližovala k protějšímu břehu tím víc se i rostlinám a všemu okolo začala vracet barva. Zbytek se zatvářil mírně překvapeně a nechápavě, ale opatrně šli za ní. Šli po úzké cestě a Wendy nepřestávala zpívat líbeznou píseň. Kolem nich se pomalu začali objevovat lidé, nejspíš vesničané. Najednou došli do zchátralé vesnice. Všude byly stříbrné klece. Lucy s Grayem se rozběhli, když viděli, že vesničané vylézají právě z klecí. V jedné kleci byla zavřená také Erza. Roztrhané bílé šaty, namísto jejího obvyklého brnění a šrámy po celém těle. Lucy klec otevřela a Gray zničenou Erzu vytáhl na nohy.

„Co se stalo? Kdo ti to udělal?“vyhrkne Wendy, jenž už nezpívá. Erza se na ně podívá očima plnýma slz.

„Natsu. Všechno to způsobil Natsu.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář